Sanktuarium Bochnia

Parafia pw. św. Mikołaja w Bochni

Plac św. Kingi 9, 32-700 Bochnia,  tel.: 14 612 34 17
E-mail:  → kancelaria_mikolaj@poczta.onet.pl

Kancelaria parafialna urzęduje od poniedziałku do piątku: 900–1100 i 1700–1800,
a w soboty: 900–1100.
Narzeczeni przyjmowani są w każdy piątek (oprócz pierwszego piątku miesiąca) od godz. 1600.

Więcej danych kontaktowych
Porządek nabożeństw
Intencje Mszy Świętych na tydzień

Administrator danych osobowych informuje, że wszystkie dane osobowe
na stronie internetowej Parafii pw. św. Mikołaja w Bochni
umieszczone zostały za zgodą osób, których dane dotyczą, lub umieszczone są na podstawie prawa.

   

2020-04-04 – Oferta Domu Pielgrzyma „Bursa”

OFERTA ŚWIĄTECZNA – Wielkanoc 2020 r.

U Świętego Mikołaja, Dom Pielgrzyma „Bursa”
Bochnia, ul. Stasiaka 10
e-mail: → bursa.bochnia@gmail.com
tel. 14-612-21-95 lub 797-944-447

 

Skomponuj własne, niepowtarzalne menu wielkanocne,
korzystając z szerokiej gamy dań, które posiadamy w naszej ofercie.

JAJO W ROLI GŁÓWNEJ – min. 10 szt.

  1. Połówki jaj faszerowane pastami – 3,50 zł / 1 szt.
  2. Połówki jaj w szynce na sałatce – 6,00 zł / 1 szt.
  3. Polówki jaj z chrzanem w szynce – 3,50 zł / 1 szt.
  4. Połówki jaj faszerowane pieczarkami, w skorupce, panierowane – 4,00 zł / 1 szt.
  5. Rulony z szynki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem – 5,00 zł / 1 szt.
  6. Połówki Jaj w majonezie ze szczypiorkiem – 3,50 zł / 1 szt.
  7. Pasta – jajko z chrzanem – 3,00 zł / 100 g

ZIMNE ZAKĄSKI – min. 10 szt. lub 1 kg

  1. Patera mięs pieczonych, pasztetu, kiełbasy wiejskiej i wędlin – 55,00 zł / kg
  2. Pasztet pieczony własnego wyrobu (min. 1 foremka) – 30,00 zł / kg
  3. Pasztet pieczony własnego wyrobu z żurawiną (min. 1 forma) – 35,00 zł / kg
  4. Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim – 8,00 zł / porcja (100 g)
  5. Schab ze śliwką – 6,50 zł / porcja (100 g)
  6. Kieszonka ze schabu z musem chrzanowym – 8,00 zł / porcja (100 g)
  7. Kurczak faszerowany papryką i grzybami – 8,00 zł / porcja (100 g)
  8. Indyk w ziołach z owocami egzotycznymi w galarecie – 8,00 zł / porcja (100 g)
  9. Galaretka wieprzowa z golonki – 6,00 zł / porcja
  10. Galaretki z kurczaka – 4,00 zł / porcja

NA CIEPŁO

ZUPY – min. 2 litry
  1. Barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem – 20,00 zł / litr
  2. Święconka wielkanocna z wiejską kiełbasą – 22,00 zł / litr
  3. Zupa chrzanowa z pulpecikami – 19,00 zł / litr
MIĘSA I POTRAWY – min. 6 porcji lub 1 kg
  1. Schab pieczony – 38 zł / kg
  2. Karczek pieczony – 38 zł / kg
  3. Bigos świąteczny (z mięsem i kiełbasą) – 35 zł / kg
  4. Golonka pieczona – 7 zł / 100 g
  5. Kotlet de Volaille z kurczaka – 9 zł / szt. (180 g)
  6. Polędwiczki wieprzowe z konfiturą z czerwonej cebuli – 14 zł / szt. (150 g)
  7. Pierś z kaczki z sosem z śliwkowym – 19,00 zł / szt. (150 g)
  8. Sztufada wieprzowa w sosie leśnym (karkówka pieczona w całości podawana w plastrach) – 15 zł / szt. (150 g)
  9. Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym – 15 zł / porcja (150 g)
  10. Pieczeń z indyka w sosie żurawinowym – 18 zł / porcja (150 g)
  11. Sakiewki drobiowe z serem i papryką i bazylią – 12 zł / porcja (150 g)
  12. Karkówka peklowana w sosie chrzanowym – 15 zł / porcja (150 g)
  13. Roladka wieprzowa z suszonymi pomidorami i borowikami – 15 zł / porcja (150 g)
  14. Kaczka w całości z jabłkami i żurawiną (porcjowana na 4) – 90 zł / 1 szt.
  15. Gęś w całości faszerowana kaszą i grzybami – 90 zł / 1 szt.
  16. Sztufada wołowa szpikowana słoniną i warzywami w sosie własnym – 65 zł / kg
  17. Kotlet genua z szynką i serem – 9 zł / szt. (160 g)
  18. Sakiewka wieprzowa z grzybami – 9 zł / szt. (160 g)
DODATKI
  1. Ćwikła z chrzanem – 15 zł / 1 kg
  2. Surówka z kapusty pekińskiej – 15 zł / 1 kg
  3. Fasola szparagowa – 16 zł / 1kg
  4. Surówka z kiszonego ogórka z cebulką – 15 zł / 1 kg
  5. Surówka z czerwonej kapusty – 14 zł / 1 kg
SAŁATKI – min. 1 kg
  1. Jarzynowa tradycyjna 1 kg – 38,00 zł
  2. Sałatka pieczarkowa z jajkiem i kukurydzą (1,00 kg) – 40,00 zł
  3. Sałatka śledziowa (1,00 kg) – 38,00 zł
  4. Sałatka gyros (1,00 kg) – 38,00 zł
  5. Sałatka porowa (1,00 kg) – 40,00 zł
  6. Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i żurawiną (1,00 kg) – 38,00 zł

— — — — — — — — — — — — — — — —

  1. Zamówienia składane w formie elektronicznej na e-mail: → bursa.bochnia@gmail.com lub telefonicznie: tel. 14-612-21-95 lub 797-944-447. Przy składaniu zamówienia prosimy o podanie: nazwiska, nr telefonu.
  2. Zamówienia przyjmujemy do środy 08.04.2020 r. w godz. 8:00–16:00.
  3. Wszystkie potrawy przygotowane w pojemnikach jednorazowych lub na pateracha, a zupy w słoikach. Koszt opakowania jest doliczany do zamówienia.
  4. Odbiór osobisty: sobota 11.04.2020 na ustaloną godzinę, najpóźniej do godz. 11:00, lub z dowozem po wczesniejszym ustaleniu.
  5. Przy odbiorze zamówień prosimy o zachowanie wszelkich możliwych warunków bezpieczeństwa.

Serdecznie zapraszamy!

© Parafia św. Mikołaja w Bochni 2016